Hayvan dünyası sürprizlerle dolu. Onlar hakkında her gün farklı bilgiler alabilirsiniz. Hırsızlığı ve kurnazlığıyla ünlü Yunan haham ‘Hermes’ ile rekabet edebilen rakunların yemeklerini yıkadıkları bilgisini sizlerle buluşturuyoruz 🙂 ‘Nasıl ve neden?’ diye soruyorsanız sizi içeriğimize alalım. ?
Kaynak:https://animals.howstuffworks.com/mam…
Hayvanlar alemindeki ‘maskeli haydutlar’, ‘yıkayıcı/yıkayıcı ayılar’ veya rakunların yiyecek çalmakla ünlü olduklarını biliyorsunuz.
Rakunları yiyecek kapma konusunda bu kadar usta yapan şeyin ne olduğunu merak ediyorsanız, cevap patilerinde! ?
Rakunların çevik pençeleriyle yaptıkları en şaşırtıcı şeylerden biri, kelimenin tam anlamıyla ‘germofobik’ (mikroplardan korkan insanlar) olduklarına inandırıcı olmasıdır!
Bu, 1961’de Londra Hayvanat Bahçesi’ndeki araştırmacıları, kuduz ve yuvarlak kurt/solucan taşıdığı bilinen bu rakunların gerçekten göründükleri kadar sağlıklı ve ‘titiz’ olup olmadıklarını araştırmaya sevk etti.
Ancak bunu yapmaları, yaptıklarının gelişigüzel ve yararsız bir hareket olduğu anlamına gelmiyordu; Bulaşıklarındaki kiri temizlemek, eylemin bir başka yararlı sonucuydu.
Rakunlar, insanlar da dahil olmak üzere tüm primatlarda olduğu gibi, ön ayaklarının tüysüz kısımlarında bir dizi sınıra sahiptir.
136 Rakunun ön ayaklarının yavaş uyum sağlayan sınırlarının incelendiği bir çalışmada, derinin ıslatılmasının arka ayakların hassasiyetini arttırdığı bulunmuştur.
Tıpkı primatlar gibi, rakunlar da bir nesneye ulaşmak ve onu tutmak için görme ve dokunma kombinasyonunu kullanır.
İnsan derisinin tüysüz bölgelerinde, yani avuç içi ve ayak tabanlarımızda, çıkıntılar ‘Meissner cisimcikleri’ ile doludur.
İnsanla ilgili bir bakış açısıyla, bu muhtemelen rakunlar için uygun değildir.